Kraniosakral Terapi  - KANALISERING - Healing - VÄGLEDNING

Din kropp pratar, här hjälps vi åt att lyssna på den.

För mig har mitt liv handlat om att minnas. Under senaste åren har detta minne återvänt allt starkare. Jag minns allt mer av friden och glädjen som för mig är vår sanna natur. 
Tillsammans möts vi på vägen hem. I många fall kan jag hjälpa till att vara brygga till ditt eget minne av friden samtidigt som vi har ett möte med hjälp av mina händer.

Vi är i ständig kommunikation med vår omgivning och din kropp hör allt du tänker. Allt som hänt dig i livet finns också som känslominnen i din kropp.

Jag hjälper dig att få kontakt med dina kroppsminnen på ett djupare plan. Jag samtalar samtidigt med dig på en terapeutisk nivå för att göra dig mer medveten om vad din kropp och själ vill säga dig. Genom att använda mina händer som verktyg lyssnar jag noga på alla dina signaler som är ett mycket finstämt system.

Jag är diplomerad Kraniosakral Terapeut, Osteopati, och integrerar denna lära med samtalsterapi, healing och medialt.
Det är en unik behandling som tonar in på dig både kroppsligt och själsligt.

Varmt välkommen att möta Dig på ett nytt sätt.
Vi börjar där du är just nu. Linda Adesh

Boka gå vidare till Kontakt

Symtom som kan behandlas

Då traditionell medicinsk hjälp inte har kunnat ge ditt önskade resultat
Diffusa smärtproblem
Inflammationer
Stress & utbrändhet samt nedstämdhet
Spänningar / nacke, rygg, huvudvärk
Käkledsproblem
Whiplash skada
Kronisk smärta
Lindra symtom vid MS och reumatism
PMS, klimakterieproblem
Själsliga problem

Hur sker behandlingen

Den som behandlas är alltid påklädd under behandlingen.
 

Beroende på klientens önskemål och situation kommer behandlingen att anpassas. Ibland sker hela behandlingen under tystnad, men i de flesta fall kommer jag att berätta vad kropp och själ förmedlar till mig. Jag kommer att prata om Frid som är vad du är. Jag kan också komma att leda dig genom vägledd meditation under behandlingen och kanalisering av budskap. 

En kraniosakralterapeut arbetar med tonvikt på kranium, ryggrad och korsben. Terapeuten utför behandlingen med sina händer som instrument, och utövar ett lätt tryck mot de rätta punkterna på kroppen. Detta för att kunna avläsa de små rörelser som åstadkoms av flödescyklerna och eventuella störningar eller restriktioner i vävnader. Själva behandlingen är mycket avslappnande och hjälper kroppen släppa på minnen. 

Jag arbetar alltid under tystnadsplikt.

Kraniosakral Osteopatisk Behandling

Kraniosakral terapi (KST) har sitt ursprung i Osteopati och är en kraftfull behandlingsmetod som förbättrar kroppens självläkande förmåga. Allt sker med hjälp av kroppens egna frivilliga rörelser.

Kraniosakral terapi kan hjälpa och lindra dig med diffusa smärtproblem, stressrelaterade problem och spänningar som värk i huvud, nacke och rygg. KST kan även lindra och motverka ledbesvär, inflammationer, koncentrationsproblem och whiplash.

Läs mer om KST här.
Läs en artikel om KST här.
http://www.expressen.se/halsa/kraniosakral-terapi-gav-dem-livslusten-tillbaka/

 

Terapeuten följer andningen från centrala nervsystemet, den kraniosakrala rytmen. Den räknas som kroppens tredje rytm förutom andningens och hjärtats. Den kraniosakrala rytmen uppstår i hjärnan, där ryggmärgsvätskan fylls på och tappas av i så kallade ventriklar. Ryggmärgsvätskan omsluter hjärnan och ryggmärgen i hinnor och pulserar hela tiden i en jämn vågrörelse med en frekvens av 6-12 slag per minut. Denna puls fortplantar sig via skallbenen ner i ryggraden ut i vävnader och organ. Den ger liv, energi och vitalitet och kan kännas överallt i kroppen. Vid skador och sjukdomstillstånd blockeras flödet och pulsen kan kännas ojämn eller svagare. Med subtila rörelser stimulerar samt balansera terapeuten flödet av vätskan. En självläkande process sätts igång där allt sker med hjälp av kroppens egna frivilliga rörelser.

 

I Storbritanien och USA där Kraniosakral Terapi är väl utbredd inom sjukvården används t.ex. Kraniosakral terapi ofta i de fall där allt annat inom traditionell skolmedicin och alternativmedicinska behandlingsmetoder inte gett önskat resultat.

 

Mer information kan du finna här.
 

Bröderna Tranbergs Institut

The Upledger Institute

Osteopathic Cranial Academy